LOGO

LOGO
LOGO
ads header

Breaking News

MSSQL Server' da Stored Procedure ile User Defined Function arasında bulunan yapısal farklılıklar

MSSQL Server' da Stored Procedure ile User Defined Function arasında bulunan yapısal farklılıklar hakkında aşağıdaki tablodan bilgi alabilirsiniz.

#Stored ProcedureUser Defined Function
1Stored Procedure geriye bir değer döndürebilir ya da döndürmeyebilir.Function geriye bir değer döndürmek zorundadır.
2Stored Procedure SELECT ifadesi ile birlikte; INSERT, UPDATE, DELETE ve benzeri DML ifadelerini kullanabilir.Function sadece SELECT ifadesini kullanmaya izin verir, DML ifadeleri kullanılamaz.
3Stored Procedure giriş ve çıkış parametrelerine sahip olabilir.Function sadece giriş parametresine sahip olabilir, çıkış parametresi desteklenmemektedir.
4Stored Procedure içerisinde try catch bloklarının kullanılmasına izin verir.Function try catch bloklarının kullanılmasına izin vermez.
5Stored Procedure içerisinde Transaction işlemleri yapılabilir.Function içerisinde Transaction işlemine izin verilmez.
6Stored Procedure içerisinde TABLE değişkeni ve TEMPORARY TABLE kullanılabilir.Function içerisinde TABLE değişkeni kullanılabilir, TEMPORARY TABLE kullanımına izin verilmemektedir.
7Stored Procedure ile Function çağrılabilir.Function ile Stored Procedure çağrılamaz.
8Stored Procedure çalıştırmak için EXECUTE/EXEC ifadeleri kullanımaktadır. SELECT/WHERE/HAVING ve benzeri ifadeler ile çağrılamaz.Function çalıştırmak için SELECT ifadesi kullanılmaktadır.
9Stored Procedure ile döndürülen sonuç kümesi bir JOIN işlemine dahil edilemez. (Procedure içerisinde JOIN kullanımından bahsedilmiyor.)Function ile döndürülen sonuç kümesi JOIN işleminde kullanılabilir. (Function içerisinde JOIN kullanımından bahsedilmiyor.)
10Stored Procedure içerisinde PRINT ifadesi kullanılabilmektedir.Function içerisinde PRINT ifadesinin kullanımı desteklenmemektedir.

Alıntı:

Hiç yorum yok