LOGO

LOGO
LOGO
ads header

Breaking News

Blogspot Paylaş Butonları Temanızda Görünmüyorsa!


Yanlışım yoksa sanırım Temmuz 2010 gibi Blogspot (Blogger) bloglarında dahili, orijinal paylaş butonları kullanıma açıldı, bu özellik milyonlarca blogger kullanıcısına çok büyük kolaylıklar sağladı. Bilindiği üzere daha öncesinde bloglarımıza paylaş butonları eklemek istediğimizde şablonlarla uğraşmamız, kodlar eklememiz, grafikler hatta js dosyaları eklememiz gerekiyordu.
DİKKAT! Yazı, 6 Aralık 2010 tarihinde yayınlanmıştır ve erişim sağladığınız tarihte güncelliğini yitirmiş olabilir.
Ayrıca bu butonların bazıları istediğimiz gibi de çalışmıyordu (örneğin url kısaltmıyordu).. Bloggerın kullanıma açtığı dahili paylaş butonları uzun url’lerimizi otomatik olarak kısaltıyor ve bu sayede 140 karakter sınırı olan Twitter paylaşımlarında da sorun yaşanmıyor..
Eğer orijinal blogspot teması kullanıcısıysanız, paylaş butonlarını aktif etmek çok kolay ama harici bir blogspot şablonu yüklediyseniz o zaman bu butonları aktif etseniz de temanızda görünmeme ihtimalleri var..
Peki ne yapacağız?
Öncelikle Blogger temasında bu butonları nasıl aktif ediyoruz ona bakalım..
Blogger yönetim panelinize giriyorsunuz ardından düzenleme yapacağınız blogun başlığına tıklayıp, blog yönetim paneline geçiyor ve sol taraftan Yerleşim bağlantısına tıklıyorsunuz.
Yazının devamı

Hiç yorum yok